МО на Украйна: Ситуацията в Донбас е сложна, ВСУ осъществяват маневренна отбрана

МО на Украйна: Ситуацията в Донбас е сложна, ВСУ осъществяват маневренна отбрана Ситуацията в Източна Украйна остава сложна. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) осъществяват „маневренна отбрана“ там. Това заяви заместник-министърът на отбраната на страната Анна Маляр, цитирана от УНИАН.
„Що се отнася до Изтока, това наистина е гореща точка сега, там продължават ожесточени битки. Днес противникът има огнево предимство, но въоръжените сили от своя страна нанасят загуби на противника. ВСУ правят всичко възможно, за да не допуснат обкръжение, придвижване на врага навътре в териториите ни, както и се опитват всячески да отблъснат силите на врага. Ситуацията е сложна, никой не крие това. Сега въоръжените сили на Украйна извършват маневренна отбрана и сменят определени линии“, обясни заместник-министърът.
По-рано беше съобщено, че сега продължават решаващи битки в района на Северодонецк, тъй като руснаците планират да превземат цялата област Луганск преди 26 юни. Руснаците се опитват да пробият отбраната на украинските войски и да обсадят групата, която защитава Лисичанск и Северодонецк, уточнява медията.
Армията на Руската федерация насочи всички резерви към щурма към Северодонецк и в направление Золоте-Тошкивка.
23.06.2022, 13:05 часа
535 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha