Прокурори в Монтана ще работят в бивши килии, преобразуват следствения арест в офис

Прокурори в Монтана ще работят в бивши килии, преобразуват следствения арест в офис Прокуратурата в Монтана ще преобразува следствения арест, разположен на третия етаж от административната ѝ сграда, в офис, научи агенция BulNews. Kилиите ще станат работни кабинети, в които ще се трудят служителите на държавното обвинение.
Обект на строителните работи е част от сградата на прокуратурата, намираща се на ул. Марин Дринов“ 2, построена през 1978 г. На мястото е бил разположен следствен арест, който е включвал 15 килии, 6 стаи за служители и санитарни помещения. Целият етаж следва да бъде преустроен, като от килиите се оформят работни кабинети чрез събаряне на съществуващи преградни стени и изграждане на нови такива. Ще се ремонтират подовете и таваните, а прозорците ще бъдат уголемени. В северния край на етажа, до стълбището, е разположен осветителен двор, който е използван за разходки на арестантите. Поради новата функция, мястото ще се използва като зона за почивка. Предвижда се да се оформи отвор в североизточната фасада, както и да се обнови покритието над него.
За преобразуването на ареста, Прокуратурата е предвидила над половин милион лева. Фирмите, желаещи да превърнат бившите килии в приветливи работни кабинети, могат да участват в обявената обществена поръчка. Срокът за подаване на оферти е 21 юли. 
26.06.2022, 08:50 часа
1150 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha