Тошко Йорданов: ПП, ГЕРБ, ДПС и ДБ да се целунат уста в уста и да правят кабинет

Тошко Йорданов: ПП, ГЕРБ, ДПС и ДБ да се целунат уста в уста и да правят кабинет Съвместното гласуване на депутатите от "Продължаваме промяната", ГЕРБ и ДПС за приемане на френското предложение за урегулиране на македонския въпрос показало създаването на нова коалиция, довела с решението си до национално предателство.
Това отсъди след гласуването на френското председателство, подкрепено от най-голямата партия от управлението, заедно с ГЕРБ и ДПС, председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.
"Делян Пеевски, до него Христо Иванов, до него Бойко Борисов, а до него Кирил Петков, заедно гласуваха нещо, което е национално предателство на интересите на държавата. Прекрасна коалиционна група. Аз го казах и вътре - да си изберат председател на парламента, да си изберат нов кабинет, да се целунат уста в уста, а ние останалите ще повръщаме от отвращение", остър бе Йорданов.
"Ние от 4 месеца публично обясняваме, че Кирил Петков върви срещу коалиционното споразумение, че го нарушава. От 4 месеца обясняваме, че ако това продължи, ще бъдем принудени да напуснем тази коалиция, защото ако това коалиционно споразумение не е, за да се спазва, за чий сме го подписвали там всичките?", припомни той.
И подчерта - абсолютно всичко, за което от ИТН са предупреждавали, в крайна сметка се оказва реалност. "Както се оказа вярно за френски натиск, за поети ангажименти."
До вчера за ПП и ДБ беше невъзможно да общуват ГЕРБ и ДПС, а днес Петков, Иванов, Пеевски и Борисов са прегърнати! Вторият човек в партията на Слави Трифонов изрази възмущение и от това, че премиерът Петков се бави с депозирането на оставката си.
"Това е първия министър-председател, който когато му е гласуван вот на недоверие, стиска и не си подава оставката. Предполагам, че трябва да го извлекат като по анимационно филмче из кабинета и да има следи от нокти по паркета", ироничен бе Йорданов.
"Мъжкото е веднага да отидеш и да си подадеш оставката. Мъжкото е като ти се развали коалицията, отиваш, депозираш оставка и казваш - искаме или вот на доверие или предлагам ново правителство или отивам на избори. Това е мъжкото. Там мъж е само една жена с пола, тези, дето са с панталоните, не са мъже", добави народният представител.
24.06.2022, 16:03 часа
600 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha