Задържаха двама братя от пазарджишко село, пребили жестоко полицая от Пловдив

Задържаха двама братя от пазарджишко село, пребили жестоко полицая от Пловдив Полицията в Пазарджик задържа двама братя за жесток побой над полицай в село Пищигово. От пресцентъра на полицията в Пазарджик съобщиха, че той е в Интензивното отделения на МБАЛ Пазарджик с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. 
Полицаят е бил намерен в безпомощно състояние в центъра на Пищигово около 22 часа тази събота след сигнал на тел. 112. Закаран е с линейка в болницата, където по-късно било установено, че е служител на ОДМВР-Пловдив.
Оказало се, че в събота вечерта възникнал скандал между 34-годишния полицай, който не бил на работа, и шумна компания, празнуваща в заведение. При него почерпените мъже му нанесли жесток побой с ръце и крака в главата, след което го оставили на улицата.

По случая веднага започват да работят екипи на РУ Пазарджик, ОДМВР Пазарджик и сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР Пловдив. Задържаните са на 39 и 33 години. И двамата са от село Пищигово.
По време на полицейската операция на територията на селото е задържан и 55-годишен мъж. Униформените установили, че в лекия му автомобил „Хонда“ има монтирана система за светлинна и звукова полицейска сигнализация.
Районна прокуратура в Пазарджик вече привлече като обвиняем 33-годишния мъж за причиняване на средна телесна повреда. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. В него предстои преценка за внасяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ в Районен съд Пазарджик. 
Разследването продължава.
27.06.2022, 16:43 часа
987 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha