Откриват дарителска сметка за училището в Раковица

Откриват дарителска сметка за училището в Раковица Пожар изпепели покрива на крило към училището в село Раковица, ползвано за пенсионерски клуб. Засегнат е и покрива на самото училище. Вероятната причина е мълния, каза възпитателят Светослав Стайков. Унищожени са около 500 квадратни метра от покрива.

Мълния запали училище във видинското село Раковица, щетите са сериозни

"Вчера сутринта към 5:30 беше подаден сигнал, че училището гори. Към 6:30-7:00 пристигнах, защото от Раковица ми се обадиха да дойда в училището. Вече имаше хора, даже пожарните бяха дошли. Благодарности на кулската и на видинската пожарна, без които едва ли щеше да бъде спасено училището".
До ремонта на сградата занятия няма да могат да се провеждат. Кметът на община Макреш Митко Антов е категоричен, че училището в Раковица, което е защитено, трябва да бъде запазено. Обмисля се къде да учат учениците, докато тече ремонтът. Днес е проведено и заседание на Общинския съвет.
"Все още нямаме мнение на специалистите. В сряда ще дойде инженер-конструктор, който да каже в какво състояние е конструктивно сградата. Разговарях и с областният управител. Имам среща в четвъртък с него, тъй като е командировка в чужбина в момента. Сградата има застраховка. Предполагам, че ще ни бъде изплатена определена сума. Ще кандидатстваме и по "Бедствия и аварии", и по други възможни програми относно финансирането на ремонт на училищни сгради".
Ще бъде открита дарителска сметка за възстановяване на училището.
28.06.2022, 14:40 часа
744 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha