Мартин Харизанов: Започва ремонт и на стаите в АГО във Враца /снимки/

Мартин Харизанов: Започва ремонт и на стаите в АГО във Враца /снимки/ Започва ремонтът на стаите в отделението по Акушерство и гинекология в МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, научи агенция BulNews.
Припомняме, че в края на миналата година сдружение „Врачанофили“, чийто председател е Мартин Харизанов, организира благотворително събитие - Вечеря с кауза: „С мисия за бъдещето! За ДЕЦАТА и МАЙКИТЕ на Враца!“. Целта бе да се съберат средства за подпомагане на отделението, като дарената сума бе 34 500 лева. Бизнесмени от областта отвориха сърцата си и добавиха още от личните си средства и тя достигна над 40 000 лв. 
В първия етап от обновяването на отделението бяха подменени всички легла за родилките със специализирани такива.

Мартин Харизанов: Пристигнаха новите легла за АГО на врачанската болница, дарени от местни НПО-та /снимки/

Останалите пари ще бъдат вложени в реновиране на стаите. От сдружението имаха желание ремонтът на помещенията да започне в най-кратки срокове, но изчакват да приключат дейностите в детското отделение. Вследствие на течовете от мокрите помещения в детското, в акушеро-гинекологичното отделение имаше влага и напукана мазилка. Сега този ремонт е почти на финалната права, като остават още 2-3 седмици до завършека му. 
Бизнесменът Мартин Харизанов се е срещнал с новия шеф на АГО - Йордан Мишев и старшата акушерка Виолета Цветанова, за да коментират бъдещите дейности по обновяването на отделението. След това те са били коментирани и с изпълнителния директор на болницата Петър Керемедчиев, финансовия директор и главния юрист. По време на срещата са обсъдени и бъдещи инициативи, сътрудничество и финансова помощ. 
Отделението е било посетено и от представител на строителна фирма от Враца и неговия екип, които са извършили оглед и се очаква да изготвят оферта. 
„Ще бъдат потърсени още няколко фирми, които да дадат предложения, за да се избере най-добрата цена“, сподели Мартин Харизанов. 
Ремонтът ще бъде започнат от родилна стая №2. За да стане по-просторно помещението ще бъде премахната 30-годишната дограма, която го разделя на две като параван. В стаята ще бъде изграден санитарен възел, с цел родилките да не използват обща баня и тоалетна. Ще се подменят мивките за обслужване на бебета и ще бъде изграден окачен таван с нови осветителни тела. Подът ще бъде с гранитогрес, който подлежи на дезинфекция. Стените ще бъдат изцяло освежени и ще се закупят гардероб и нови нощни шкафчета. 
В зависимост от останалата сума, средствата ще бъдат оползотворени за допълнителни дейности. 
„Надявам се да „заразим“ още хора с доброто. Там се ражда бъдещото поколение на нашата област и е важно помещенията да бъдат реновирани, за да може майките и децата да се чувстват добре и да имат всичко необходимо. Благодаря отново на всички хора от нашия регион, които се включиха в събитието с „Братя готвачи“. Заедно събрахме тази немалка сума за нашия град. Заедно можем повече, защото майките и децата го заслужават!“, заяви Мартин Харизанов. 
29.06.2022, 08:40 часа
4799 1