Зов за помощ! Жена от Брегово се нуждае от средства за трансплантация

Зов за помощ! Жена от Брегово се нуждае от средства за трансплантация Жена от Брегово се нуждае от средства за трансплантация на черен дроб. Елена Ангелова е диагностицирана като дете с рядко генетично заболяване, при което черният дроб спира да работи. Младата жена контролира заболяването си, но след прекарана ковид инфекция, в началото на тази година, състоянието ѝ се влошава и по препоръка на лекарите, трябва да се извърши трансплантация на черен дроб.
"Трансплантации се правят и в България, от трупен донор, но за момента все още не съм в списъка. Самата процедура по включване е продължителна, подготвям се за това от година, но все още не съм в списъка. Най-рано може би ще вляза в края на тази година и продължава да се чака. А аз, с влошаващата се тромбоза, което е реалният проблем, не може правилно да работи черния дроб към този момент и трябва по-спешно да се направят нещата, защото колкото по-натам отива във времето, толкова самата трансплантация ще стане по-сложна, ако изобщо стане", споделя младата жена.
Елена се свързва с болница в Турция, където за операцията се заплаща. 
"Хората са с практика в трансплантационната хирургия, има добри отзиви, а и не е от най-скъпите дестинации.", допълва тя.
За трансплантацията са необходими 70 000 евро, като към момента постъпленията в дарителската сметка и платформата "Дари бъдеще за Елена" са събрани около 27 000 лева. Към кампанията се присъединяват и жители на Брегово, където снощи бе организирана благотворителна хоротека. Когато средствата се съберат, Елена ще замине за Турция, заедно със сестра си, която ще ѝ стане донор. 

Дарителска сметка: ЕЛЕНА ВАЛЕРИЕВА АНГЕЛОВА
IBAN: BG21STSA93000029073425
BIC: STSABGSF
29.06.2022, 10:13 часа
952 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha