"Ботев" /Враца/ завърши 0:0 с кипърски гранд /снимки/

"Ботев" /Враца/ завърши 0:0 с кипърски гранд /снимки/ "Ботев" /Враца/ и "Апоел" /Никозия/ завършиха 0:0 в контрола в НФБ Бояна.
Кипърците ще играят с "Ботев" /Пловдив/ в Лигата на конференциите .
"Ботев" започна по-активно срещата. Още в 4-ата минута Браян Переа остана сам срещу вратаря, но вместо да завърши сам, той подаде наляво към свой съотборник, който се оказа в засада и така не се стигна до нищо интересно. Последваха два корнера за врачани, които обаче не доведоха до нищо. 
Впоследствие играта се изравни, а АПОЕЛ започна да контролира повече топката, но не създаваше почти никакви положения. В 18-ата минута Кингсли Кофи Сарфо стреля от границата на наказателното поле, но Краси Костов успя да се намеси. Двата отбора показваха високо темпо, като атаките бяха ту към едната, ту към другата врата. Чисти ситуации за гол обаче липсваха.
В 40-ата минута Кингсли Кофи Сарфо центрира добре отляви и Антреас Каро стреля с глава, но Краси Костово оново успя да се намеси добре. Това се оказа и последното интересно положение за първата част.
Второто полувреме започна така, както завърши първото - с много тичане и на високо темпо. В 56-ата минута влезлият като резерва Гомес опита късмета си от разстояние, но не успя да намери очертанията на вратата на "Ботев". В 63-ата минута Генов не успя да засече остро подаване отдясно. 6 минути по-късно Костов трябваше да се намесва при изпълнение на пряк свободен удар от страна на Гомес.
В 77-ата минута разбъркване в защитата на АПОЕЛ позволи на влезлият като резерва Фелипе Са да отнеме, да направи няколко крачки в наказателното поле и да стреля опасно, но вратарят на кипърците спаси.

За "Ботев" стартираха Костов, Кавдански, Соарес, Фераресо, Николов, Гаврилов, Ивайлов, Тодоров, Да Силва, Генов, Переа /Бариос, Меси, Кепов, Атанасов, Валбуена, Василев, Мендоса, Са, Маринов, Монтоя/.
30.06.2022, 22:54 часа
954 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha