За първи път: Откриха маймунска шарка при дете

За първи път: Откриха маймунска шарка при дете За първи път в света бе открит случай на маймунска шарка при дете. Националния здравен институт на Нидерландия откри 64 нови случая на инфекция с маймунска шарка, включително при дете в училищна възраст, съобщи ANP.
Все още не е установено как детето се е заразило с маймунска шарка, но здравните власти предполагат, че това се дължи на контакт с кожата на вече заразен човек.
Останалите нови случаи включват мъже, повечето от които правят секс с други мъже. Това вероятно се дължи на събитията по време на месеца, в който се провеждат гей-паради в Амстердам и други големи градове в страната.
Общо 352 случая на маймунска шарка са открити в Нидерландия.
Маймунската шарка е рядко вирусно заболяване, предавано на хората от животни. Среща се често в Западна и Централна Африка.
Симптомите на заболяването са висока температура, главоболие и обрив по кожата, който започва от лицето и се разпространява в останалата част от тялото.
Случаи на инфекция с маймунска шарка през последните седмици са докладвани извън Африка - по-специално в Германия, Швейцария, Испания, Белгия, Италия, Португалия, Обединеното кралство, Австрия и Швеция.
05.07.2022, 10:13 часа
406 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha