След боя на възрастен човек с колци: Жители на Галиче излязоха на протест /видео/

След боя на възрастен човек с колци: Жители на Галиче излязоха на протест /видео/ Жители на Галиче излязоха на протест, след като техен възрастен съселянин бе жестоко пребит от двама младежи с дървени колци. Хората искат справедливо наказание, за да не се стига повече до подобни инциденти. 
Припомняме, че 73-годишният Иван Атанасов бе нападнат и пребит, след като направил забележка на свои съседи. Те брулели ореха пред къщата му с пръти, а след това разбили вратата на дома му и започнали да го налагат с тях. 
Потърпевшият разказа пред bTV как се е стигнало до боя. По думите му, той не е очаквал чак такава агресия от свои съседи, къщите им са на разстояние от около 100 метра. Човекът е категоричен, че само късметът го е спасил от по-сериозни последици за здравето му. 
В негова подкрепа пред кметството в селото се събраха много хора. Те се притесняват от факта, че извършителите са роднини на младежа Аксел Олеков, който преди две години уби и изнасили красивата Андреа в селото. По-малкият е негов брат, а другият също е техен сродник. 
„Имаме притеснения. Това са рецидивисти. Когато излязат на свобода, което рано или късно ще стане, може да извършат по-голямо престъпление. После всички ще казваме „Какво стана, защо се стигна до това“? Апелирам, след като полицията си свърши работата, и другите инстанции да поемат отговорност“, казаха хората. 
Селото е оставено на произвола на съдбата. Там живеят много възрастни и самотни хора, има и деца. Не се знае коя ще бъде следващата жертва на побойниците, допълват протестиращите. Те настояват цялото семейство да напусне селото.
По-възрастният от нападателите, на 22 години, е криминално проявен и осъждан. С по-младия, който е едва на 15 години, работят педагози и психолози, които се опитват да го интегрират, след случая с убитото момиче. По думите на неговите учители обаче, средата, в която е израснал, оказва влияние и той може да се окаже психопат като брат си Аксел Олеков. 

05.07.2022, 09:45 часа
3060 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha