Третодивизионният "Локомотив" /Мездра/ започна лятната си подготовка

Третодивизионният "Локомотив" /Мездра/ започна лятната си подготовка ОФК "Локомотив" /Мездра/ започна своята предсезонна подготовка за първенството в Северозападната Трета лига. Тя ще протече изцяло при домашни условия под ръководството на старши треньора Диан Попов. Стартът на подготовката уважиха кметът на Мездра Иван Аспарухов и председателят на Управителния съвет на "Локомотив" Цанко Цанев. 
В първото занимание взеха участие 17 футболисти, сред които и три нови попълнения. Това са вратарят Ивайло Сайков (25 г.), централният защитник Мариян Кусев (21 г.) и Ивайло Бояджиев (25 г.), чието амплоа е както в отбрана, така и в халфовата линия. 
Ивайло Сайков и Ивайло Бояджиев са бивши възпитаници на клуба. Сайков пази за последно на ОФК "Бдин 1923" /Видин/, а Бояджиев през последните сезони обличаше екипа на "Балкан 1929" /Ботевград/. Мариян Кусев също вече е играл за мездренските локомотивци - през есенния полусезон на 2021/2022 г., след което премина в "Ботев II" /Враца/. 
На проби в отбора са централният нападател Иво Иванов, който е юноша на "Локомотив" /София/ и защитникът Аркан Алиев, юноша на "Чавдар" /Етрополе/. Очакват се още нови попълнения, като селекцията остава отворен процес. 
От днес към подготовката на тима ще се присъединят капитанът Генади Петров и неговият колега в отбраната Стефан Стефанов, както и централният нападател Венелин Йотов, който е юноша на "Ботев" /Враца/, играл през последния сезон в "Академик" /Свищов/ и Дреновец. 
От досегашния състав напускат Методи Янков, Стоян Иванов, Тихомир Динев, Николай Генов, Васислав Димитров и Васил Вълчев. Все още не е ясно дали ще останат плеймейкърът Пламен Венелинов и нападателят Антонио Йорданов. 
По време на лятната си подготовка "Локомотив" /Мездра/ ще изиграе четири контролни срещи, всичките на собствен терен. Първата от тях е тази събота, 9 юли, с "Вихър" /Славяново/. Останалите контроли са на 16 юли с "Ботев II" /Враца/, на 23 юли с "Дреновец" и на 30 юли с "Надежда" /Доброславци/. 
Шампионатът в Северозападната Трета лига ще стартира на 6 август.
05.07.2022, 12:20 часа
677 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha