Нов протест в РСМ срещу френското предложение за преговорна рамка с ЕС

Нов протест в РСМ срещу френското предложение за преговорна рамка с ЕС Опозицията в Република Северна Македония призова за масов протест срещу "френското предложение“ за преговорната рамка на страната за членство в ЕС и днес, след като вчера протестът ескалира и група от протестиращите събори металните ограждения пред сградата на правителството, след което и пред парламента в Скопие.
Случилото се беше осъдено от СДСМ и ДСИ, а един от лидерите на протеста- председател на опозиционната партия „Левица“ Димитър Апасиев заяви, че имат "план Б", който ще стане ясен, след като предложената преговорна рамка бъде приета от правителството.
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел пристига на еднодневно посещение днес в Република Северна Македония. Предстоят му срещи на четири очи с премиера на страната Димитър Ковачевски, ще участва и в заседанието на правителството, на което се очаква да бъде разгледано предложението за преговорна рамка на страната за членство в ЕС, след което ще има среща и с президента Стево Пендаровски.
05.07.2022, 13:32 часа
517 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha