Газ до дупка! Високата скорост е най-честата причина за катастрофи във Врачанско

Газ до дупка! Високата скорост е най-честата причина за катастрофи във Врачанско Несъобразената с пътните условия скорост е най-честата причина за катастрофи във Врачанско. Това сочи отчетът на МВР за пътно-транспортната обстановка на територията на областта за първите 6 месеца на годината. 
До края на юни броят на катастрофите в региона е 315, от които 61 са тежки – с убити и пострадали хора, 234 са само с материални щети, а останалите са леки. Най много от тях – 104, са настъпили след движение с несъобразена скорост. При такива инциденти смъртта си са намерили 3-ма души, а ранените са 45.
Сред водещите предпоставки за ПТП-та са още рисковите изпреварвания и навлизането в лентата за насрещно движение. Друга причина е неспазването на пътните знаци и сигнали и неизползването на обезопасителните колани и каски.
Полицията посочва и някои субективни фактори, влияещи върху пътнотранспортната обстановка в региона. Сред тях е употребата на алкохол, умора и стрес, недостатъчна квалификация на голяма част от водачите и особено на начинаещите, непознаване опасностите на пътя, пропуски в обучението от гледна точка на навици за безопасно управление и избягване ситуациите за ПТП, преобладаващо остарял автомобилен парк и други.
06.07.2022, 08:48 часа
783 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha