Диетолог обясни кой каква вода е полезно да пие

Диетолог обясни кой каква вода е полезно да пие Популярната търговска вода с добавен магнезий или калий има толкова ниска концентрация на тези вещества, че те не могат да осигурят никаква полза на организма. Това каза диетологът Елена Соломатина .
„Обикновено в такава вода има много малка концентрация на полезни вещества. Това е по-скоро рекламен трик за привличане на вниманието на купувачите.
Това няма да донесе никаква полза на тялото. Можете също така да пиете неограничени количества, тъй като определено няма да има пренасищане в организма ви, ” - каза специалистът.
Соломатина съветва да купувате лечебна вода с добавка на минерали. Съдържа ги в правилната концентрация. Експертът обаче предупреди, че с такава вода не трябва да се злоупотребява.
„Ако водата е лечебна, значи съдържа висока концентрация на минерали. Но трябва да бъде предписана от лекар - с допълнителен източник, например, магнезий.
Не препоръчвам да пиете много. Във всичко трябва да има мярка. Твърде много сол може да навреди на тялото. Често такава вода се предписва като допълнителен източник на минерали за хора с хронични сърдечно-съдови заболявания, бъбречни и чернодробни заболявания, обясни диетологът.
07.07.2022, 10:37 часа
306 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha