Нагла схема! Измамник искал пари за операции в Монтанско, здравната каса щяла да ги върне

Нагла схема! Измамник искал пари за операции в Монтанско, здравната каса щяла да ги върне Съдът в Монтана се споразумя с измамник, преметнал две жени от областта. 31-годишният И.М. посикал пари от жертвите си за операции на техни близки. 
Мошеникът причинил имотна вреда, като за целта използвал заблуждението на пострадалите, съобщават от съда.
На 27.01.2021 г. в Берковица обвиняемият направил опит да причини имотна вреда на Д.К. Жената била заблудена относно предстояща спешна операция на дъщеря й, за която е необходима сумата от 16 000 лева. Впоследствие „част от сумата щяла да бъде възстановена от здравната каса“.
Опитът на И.М. да получи от Д.К. 13 000 лева останал недовършен, поради независещи от него причини.
Няколко дни по-късно – на 01.02.2022 г., в село Вирове, действайки по сходен начин, той успял да набави за себе си облага от И.Ц. Пострадалата била заблудена за извършена спешна операция на нейната снаха и необходимостта от заплащането й със сумата от 19 000 лева. Използвайки заблуждението й, той причинил на И.Ц. имотна вреда в размер на 1500 лева.
Обвиняемият И.М. се е признал за виновен. Между защитата му и Районна прокуратура – Монтана е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. Наложено му е наказание от 18 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. Имуществените вреди са изцяло възстановени на пострадалата от престъплението И.Ц.
Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.
 
07.07.2022, 11:55 часа
1039 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha