Край! Спряха камионите по северния път Монтана-Видин

Край! Спряха камионите по северния път Монтана-Видин От 12:30 часа днес преминаването на тежкотоварни камиони по северния път между Монтана и Видин е забранено, съобщи областният управител на Монтана Ванина Вецина, която няколко дни преди това лично инспектира поставянето на забранителни знаци за тирове по шосето.
До вчера пътят Монтана-Видин през селата Студено буче, Доктор Йосифово, Славотин, Смирненски, Дъбова махала Тополовец, Добри дол, Арчар, Ботево и Симеоново беше претоварен от тежкотоварни камиони, пътуващи по направлението от София към моста над Дунав при Видин-Калафат и обратно. От днес полицията следи тировете да използват другия маршрут Е-79, обяви Вецина.
"С отклоняването на тежките камиони изпълняваме желанието на хората от посочените села, които от години насам се оплакват от висок шум, стрес от преминаващи с висока скорост до къщите им камиони, разбита инфраструктура на пътя, инциденти със съборени от тировете огради и домове", обяви областният управител.
Тя припомни, че северният път е по-къс с 20 километра от Е-79, но е по-тесен, изграден е за леки автомобили, а не за камиони. Въпреки това много шофьори на тежкотоварни автомобили досега предпочитаха северния път пред Е-79, защото пестят гориво и време. По този начин обаче хората в селата по северния път са подложени на непрекъснат стрес и трябва да търпят много неудобства. Те многократно са подавали жалби до областната управа и други държавни институции, но години наред тези жалби са оставали без никакъв резултат.
Вецина допълни, че след спирането на камионите, Областното пътно управление от Монтана ще направи проверка на пътя в Монтанска област и ще предприеме действия за възстановяване на разрушени от тировете участъци.
На 28 май в дома на възрастен човек в село Доктор Йософово влезе тежкотоварен камион,  шофьорът е изпуснал завой. По чудо 89-годишният стопанин остана невредим, понеже в този момент отишъл до магазина за хляб. Възрастният човек даже оказал първа помощ на шофьора на камиона и повикал медицински екип да го откара в болница в Монтана. Преди дни кола се вряза в друг имот на няколко метра по-надолу. 
07.07.2022, 16:09 часа
2380 1
Коментари

!!!

07.07.2022, 16:32 часа
Я се чудим що няма тирове, битката е спечелена остава войната след две седници ще видим резултата.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha