НАП спря внос на кафе, маскирано като музикални инструменти на Дунав мост 2

НАП спря внос на кафе, маскирано като музикални инструменти на Дунав мост 2 Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит за нерегламентиран внос на сурово кафе, маскирано като музикални инструменти.
В ранните часове на 13 юли, камион с пловдивска регистрация, който по документи превозвал стока от Германия към Гърция, е спрян за проверка при влизане в страната на граничен пункт Видин Дунав мост 2. Товарителниците, които представил шофьорът, са били за транспорт на музикални инструменти, метал и машини. Той потвърдил пред служителите на „Фискален контрол“, че превозва именно декларираната стока, като минава транзит през България, поради което и транспортното средство е без пломба. При извършения физически оглед на камиона, в товарния отсек служителите на фискалния пункт открили музикални инструменти, а зад тях било скрито и кафето, което по всяка вероятност е предназначено за българския пазар. 
При вътреобщностната доставка на фирмата не се начислява ДДС за стоката и не се налагат обезпечения върху нея. В случая количеството кафе е подготвено за продажба в страната, без да е декларирано и по този начин е направен опит да се укрият приходи и ДДС от продажбата му у нас в размер на над 40 000 лв. 
За извършеното нарушение на шофьора е съставен акт, а на камиона е поставена пломба, за да се предотврати разтоварване на количествата кафе във вътрешността България. 
„Инспекторите от „Фискален контрол“ наблюдават и анализират непрекъснато на доставките и търговията със стоки с висок фискален риск. Изключително бдителни сме при вътреобщностната търговия, като проверки се извършват както по граничните пунктове, така и по големите борси и пазари, за да предотвратим опитите за избягване на данъчно облагане. Благодарим на колегите за добре свършената работа“, заяви заместник изпълнителният директор на НАП Георги Арнаудов.  
18.07.2022, 14:50 часа
758 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha