Митове за секса, които могат да съсипят всяка връзка

Митове за секса, които могат да съсипят всяка връзка Погрешните схващания за секса могат да съсипят интимния ви живот и дори да навредят на здравето ви.
Интимният живот, въпреки факта, че през последните години се появиха много източници на информация, остава доста затворена тема, пълна с митове и погрешни схващания. Някои от тях могат значително да навредят на интимността, така че експертите съветват да се разделите с заблудите без никакви съжаления.

Мъжете се нуждаят от секс повече от жените
Трудно е да се каже кога за първи път се появява това погрешно схващане. Още през Средновековието дамите са били убедени, че интимността за тях е акт на жертва, на подчинение на мъжа. И двата пола все още живеят с подобни предразсъдъци. Мъжете са сигурни, че сексът трябва да се търси от любимия, а жените се чувстват виновни за високото си либидо и темперамент. Всъщност желанието не зависи от пола.

Жена, която няма оргазъм, е фригидна
Много жени и мъже мислеха така преди двадесет години. Но сега сексолозите се отдалечиха от понятието „фригидност“: анатомично всяко момиче може да хареса интимността. Но това изобщо не означава, че тя трябва да получава оргазъм по време на секс.

Секс играчки за тези, които не са доволни от партньора си
Сега този мит изглежда много странен, но мнозина продължават да вярват в него. Въпреки това, според статистиката, двойките, които ползват джаджи, са доста по-интимно свързани. Играчките се превърнаха в приятно допълнение, което може да разнообрази сексуалния ви живот и да помогне на двамата партньори да се забавляват повече.

Лубриканти за интимност - понятие на търговците
Хормонален срив, бързината на партньора, стресът и много други фактори водят до нуждата от допълнително смазване. Прилагането на „народни методи“ в тези моменти е изключително нехигиенично и заплашват с неприятни последици, а специалните лубриканти лесно и приятно решават проблема.

Прекъснатият полов акт и обливането са надежден метод за контрацепция
Най-опасните митове, от които зависи животът и здравето. Лекари, сексолози и други специалисти не се уморяват да повтарят: нито прекъснатият полов акт, нито спринцовката, нито изчисляването на „безопасни“ дни ще ви предпазят от нежелана бременност и още повече от болести, предавани чрез контакт. Използвайте доказани методи за защита!
08.08.2022, 10:00 часа
561 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha