13 неочаквани факта за секса, за които научихме през последните 10 г.

13 неочаквани факта за секса, за които научихме през последните 10 г. Долуизброените факти за секса са установени в рамките на последните 10 години. Те са изключително любопитни, а някои от тях силно ще ви изненадат.

1. Мъжете са по-заинтересовани от изразяването на емоции по време на секс, отколкото жените Американски учени от университета „Емори“ решили да разберат реакцията на мъжете и жените, докато им показвали откровени снимки с интимно съдържание. Оказало се, че представителите и на двата пола обърнали по-голямо внимание преди всичко на лицето и едва след това – на тялото. Мъжете дори задържали по-дълго време погледа си върху лицата в сравнение с жените. Погледите и при жените, и при мъжете обаче едва маркирали телата на двойките.

2. Появи се терминът "обективизация"
Това означава, че единият от партньорите възприема другия като обект за реализация на своите сексуални потребности. Тоест не е в състояние да види в него цяла личност с характер, навици, желания и мечти, недостатъци и плюсове. Това е един от признаците на незрялата личност.

3. Параметрите на женската привлекателност зависят от стандарта на живот на населението
Световно проучване на Международния проект за тяло (IBP-I) показва, че в региони с високо ниво на социално-икономическо развитие стройните жени се считат за по-привлекателни, а в необлагодетелстваните региони за по-привлекателни се възприемат притежателките на по-пищни форми. Психолозите са стигнали до извода, че в последното телесното тегло се възприема като показател за статус.

4. Тялото реагира по-бързо от мозъка на възбуда
В проучване от 2014 г. в Университета на Амстердам учените изследвали физиологичните реакции на мъжете и жените към еротични изображения. Оказало се, че импулсите на тялото реагирали по-бързо и изпреварвали достигането на изображението до съзнанието. Това означава, че първо изпитваме вълнение и едва след това желание.

5. Говоренето за секс по време на секс го прави още по-добър
Учени от САЩ, представляващи Тексаския университет в Остин, установили, че колкото повече, по-често, по-разнообразно говорите за секс по време на полов акт, толкова по-пълно е чувството на удовлетворение и от двамата партньори. Изненадващо, но факт. В повечето случаи приказките за удоволствие надделяват над стенанията на партньора.

6. Бе открита нова ерогенна точка на удоволствие при жените
Ако точка G се намира се в предната стена на влагалището, на 5 см от входа, то точка PS е разположена дълбоко в слабините. Експертите препоръчват за стимулиране на тази зона меки ритмични движения на пръстите на ръцете или половия член. Тъй като само по себе си точка PS е много чувствителна, в момент на стимулиране на вагината или ануса, намиращи се в съседство, изостря усещанията и прави удоволствието по-дълбоко. Сексологът Шели Пащърнак съветва мъжете да прибегнат до едновременна стимулация на точките G и PS, тъй като това стимулира вагината изцяло — и отдолу, и отгоре.

7. Жените предпочитат мъже с китари
Учени от университета на Южен Бретан, Франция, направиха откритие: жените се интересуват повече от среща с музикант, отколкото със спортист. Експериментът изглеждал по следния начин: красив мъж се приближил до група жени, усмихнал им се, направил им комплимент и поискал номерата на телефоните им. В първия случай в ръцете си носел спортна чанта, в другия – калъф за китара, в третия – нищо. Спортната чанта показала най-лош резултат. Друго проучване установило, че жените обръщат повече внимание на акаунтите в социалните мрежи, ако профилната снимка показва човек с китара. Съдейки по проучването, такива мъже изглеждат по-интелигентни, интересни и фини по природа.

8. Жените са по-привлечени от сериозни мъже, а мъжете – от усмихнати момичета
Учени от Университета на Британска Колумбия в Канада изненадаха света с откритието си. След като включили в проучването повече от хиляда доброволци от цял свят, те стигнали до извода, че мрачните, замислени мъже се оказват по-сексуално привлекателни от тези, които се усмихвали небрежно. Психолозите обясняват този факт с това, че фокусираният поглед се свързва със статус и надеждност. Усмивката е знак за несигурност. Не така обаче стоят нещата при мъжете. Господата са привлечени повече от жени, които излъчват щастие, тъй като те са по-лесни за установяване на контакт и по-склонни да се подчиняват.

9. 7% от хората използват телефона си по време на секс
Учени от Университета на Вирджиния тествали до каква степен съвременният човек зависи от джаджите и направили неочаквано откритие: 7% от анкетираните признали, че проверяват мобилния си телефон дори по време на половия акт.

10. Сутрешният секс е по-добър от упражненията
Сексолози от Queen's University Belfast намериха научна основа за това, което отдавна подозирахме: сутрешният секс е полезен за здравето. В процеса участват почти всички мускулни групи, кръвообращението се подобрява, дишането става по-дълбоко, кръвта се насища с кислород и през това време можете да изгорите 300-400 калории.

11. Сутрешният секс е по-добър от упражненията
Сексолози от Queen's University Belfast намерили научна основа за това, което отдавна подозирахме: сутрешният секс е полезен за здравето. В процеса участвали хора с всякакъв тип телосложение. Резултатът бил красноречив – мускулните групи се активирали, кръвообращението се подобрило, дишането станало по-дълбоко, кръвта се насищала с повече кислород и през всичкото това време се изгаряли около 300-400 калории.

12. Щастливите двойки правят секс веднъж седмично
Психолози от Канада събрали данни от проучвания през последните 40 години и установили, че средно хармоничните семейни двойки правели секс веднъж седмично. Но ако това се случвало повече или по-рядко, било знак, че не всичко вървяло по мед и масло в отношенията им.

13. В стресова ситуация мъжете по-често мислят за секс
Държавният университет в Охайо публикува данни от генетични изследвания. Оказало се, че в стресови ситуации се активирал репродуктивният инстинкт на мъжа, което позволява на човешкия род да оцелее. Междувременно мозъкът на жената бил зает да търси начин за решаване на проблема.
16.08.2022, 10:00 часа
652 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha