Удар на митничарите! Хванаха турчин с над 10 кг кокаин на Дунав мост 2 /снимки+видео/

Удар на митничарите! Хванаха турчин с над 10 кг кокаин на Дунав мост 2 /снимки+видео/ Над 10 кг кокаин, укрит в камион с храна за кучета, задържаха митнически служители в района на Дунав мост 2, научи агенция BulNews.
Около 23 часа на 24 юли в района на ГКПП Дунав мост Видин-Калафат, митническите инспектори спрели за щателна митническа проверка хладилен камион, пътуващ от Франция за Турция. Водачът декларирал, че превозва кучешка храна.
В хода на проверката, в кухина между две тръби под спойлера на кабината, били открити 10 пакета, опаковани с тиксо. При отваряне на един от тях било установено бяло прахообразно вещество, което при направен полеви тест е реагирало положително на кокаин.
Общото количество задържано наркотично вещество е 10 712.09 грама.
Водачът на камиона – турският гражданин А.С., е привлечен в качеството на обвиняем за незаконно пренасяне на кокаин през границата на страната. С постановление на прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.
Действията по разследването продължават под надзора на Окръжна прокуратура – Видин.


 
26.07.2022, 10:06 часа
762 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha