Вижте реакциите на партиите за предстоящите парламентарни избори /обзор/

Вижте реакциите на партиите за предстоящите парламентарни избори /обзор/ След връщането на мандата от БСП по-рано днес, коментарите на партиите не закъсняха. На прага на предстоящите избори вече се появиха и политически оферти за общо участие на вота наесен. 
“Председателят на НС Никола Минчев беше свален от ДПС, ИТН, ГЕРБ и "Възраждане" под диктовката на мафията. Същата тази мафия преди 1 година атакува президентството. Тогава ние го защитихме, но сега нямахме подкрепата на президента”, каза секретарят на “БСП за България” Явор Божанков.
Той заяви, че вината за разпадането на коалицията е в партията на Слави Трифонов. В отговор от ИТН казаха, че третият мандат е провален заради лъжи и лицемерие между бившите коалиционни партньори.
“Коалиция на лицемерието, изградена на база на лъжите, на измамите, които благодарение на Христо Иванов лъснаха пред обществото, след като “Демократична България” сами се излъчиха на живо”, заяви Балабанов. “Всъщност българските граждани видяха как изглежда политката отвътре”, каза още той. 
На обвинението, че “Възраждане” е “патерица на ГЕРБ” след като управленската програма на БСП да не влезе в дневния ред, от партията отговориха:
“Истината е, че БСП е патерица на "Възраждане", защото с всеки един ход и всяко едно политическо действие, те разочароват своите избиратели, които намират алтернатива във "Възраждане", заяви лидерът на партията Костадин Костадинов.
А опозицията, в лицето на ГЕРБ, видя закономерност в края на парламента и също като лидера на “Има такъв народ” заговори за “агония”.
“Ако следите това, което правим през последния един месец, то е агония. В едно Народно събрание трябва да има ясно мнозинство, обединено около идеи”, каза зам.-председателят на НС и депутат от ГЕРБ Росица Кирова.
Преди още да е известна датата на изборите се появиха и предложения за общи коалиции за явяването на тях. Десните поискаха за партньор “Продължаваме Промяната”.
“Следващата форма на здрав разум, която ние предлагаме, вече след като сме в положение да отидем на избори, е предизборна коалиция”, каза съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.
А Александър Ракшиев от “Продължаваме Промяната” отговори, че ДБ са “страхотен партньор, с който ще работим много близко и в следващия парламент.”
Евентуалната коалиция ще бъде обсъдена на Национален съвет на “Продължаваме Промяната” още следващата седмица. 
28.07.2022, 14:46 часа
1094 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha