Иззеха златни и сребърни накити от тайник на автобус на „Капитан Андреево“ /снимки/

Иззеха златни и сребърни накити от тайник на автобус на „Капитан Андреево“ /снимки/ Митнически служители задържаха златни и сребърни накити за близо 140 000 лв. при проверка на автобус, съобщиха от Агенция "Митници".
Превозното средство с турска регистрация пристига на "Капитан Андреево" на 31 юли на път от Турция за Румъния. В зоната на митнически контрол двамата шофьори и пътниците заявяват, че не внасят стоки, парични средства и ценности за деклариране.
Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която е открит специално изграден тайник над резервната гума. От укритието митническите служители изваждат 23 пакета с бижутерски изделия от жълт и бял метал - пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и колиета.
Извършената експертиза от вещо лице установява, че пакетите съдържат 1431.47 гр. накити от 14-каратово злато и 1571 гр. сребърни накити на обща стойност 139 829 лв.
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на прокуратурата. Контрабандните златни и сребърни изделия са задържани.
Спрямо водача на 60 г., турски гражданин, е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор. 
02.08.2022, 12:56 часа
586 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha