Отново тапи! Над 15 километра е опашката от камиони на "Дунав мост 2" към Румъния

Отново тапи! Над 15 километра е опашката от камиони на "Дунав мост 2" към Румъния Над 15 километра достигна опашката от чакащи тежкотоварни автомобили на "Дунав мост 2" в посока Румъния тази сутрин. Шофьори се налага да чакат с дни, за да преминат границата ни с Румъния. Те разказват, че като чакат на 40 градуса, в кабините им става над 70 градуса и вече търпението им се изчерпва. 
Христо Монев, зам.-председател на "Дунав мост 2", коментира пред NOVA причините за опашките. "Трафикът е голям. Това, което влиза през "Капитан Андреево", "Лесово", "Кулата" - то всичко минава през двата моста и през "Калотина". Само че там минава почти наполовина от това, което минава през нас на "Дунав мост". И сезонът на туристите", каза той.
По думите му спрямо юли и август миналата година трафикът е увеличен с 10%. "На 1000 камиона е 1100. И туристическите автомобили, и те са с 10%. Но това е нормално. Той трафикът за цялата година е с 10-15% по-различен от миналата година". 
По думите на Монев нищо не може да се направи, за да се ограничи чакането. "Ние не сме Шенген и при нас се звършва граничен контрол", подчерта той.
Трафикът допълнително се е увеличил и заради затворения ферибот на Оряхово-Бекет. Там заради ниското ниво на река Дунав, фериботът не може да преминава и да прекарва камиони. Освен тежкотоварни автомобили, има и много леки коли, които излизат от България.
Засега никой не се ангажира със срок кога ще се намали трафикът.
04.08.2022, 09:51 часа
694 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha