Задържаха 33-ма членове на „Ислямска държава” в Турция

Задържаха 33-ма членове на „Ислямска държава” в Турция 33-ма предполагаеми членове на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ДАЕШ) са били задържани при антитерористични операции на турската полиция в три турски окръга, предаде в. "Хюриет дейли нюз".
Акциите са били извършени на 2 и 3 август от екипи на Дирекцията за борба срещу тероризма на полицията и от екипи на жандармерията в окръзите Истанбул, Анкара и Шанлъурфа.
На 2 август жандармеристи са предприели операция в три квартала на южния град Шанлъурфа. Задържани са били трима души, заподозрени в доставки на муниции и оръжие на терористичната организация.
Междувременно полицията в Истанбул извърши акция, при която са били обискирани девет къщи в пет квартала в града за залавяне на лица, за които имало сведения, че ще се присъединят към бойните действия на ДАЕШ. Задържани са били 15 чуждестранни граждани.
При антитерористична операция в Анкара, извършена вчера, са били арестувани още 15 чуждестранни граждани по подозрение в членство в "Ислямска държава". 
През 2013 г. Турция бе една от първите страни, които включиха "Ислямска държава" в списъка си с терористични организации.
Оттогава страната е била мишена на групировката многократно, като са извършени най-малко 10 самоубийствени нападения, седем бомбени атаки и четири въоръжени нападения, отнели живота на най-малко 300 души и ранили стотици други.
04.08.2022, 12:45 часа
276 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha