След акция: Разкриха домашна оранжерия за марихуана в столицата /снимки/

След акция: Разкриха домашна оранжерия за марихуана в столицата /снимки/ Столични полицаи разкриха домашна оранжерия за отглеждане на марихуана в София, съобщиха от МВР.
Специализираната операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е проведена в района на столичния жк. “Гоце Делчев“.
Действията са осъществени от служители от сектор „Наркотици“ при СДВР, след осъществено продължително разследване. В рамките на операцията са задържани двама мъже, на 51 и 32 години.
Последвали претърсвания в жилище, наето от по-възрастния мъж, където в една от стаите полицаите открили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана.
Иззети са 12 засадени растения, торове и оборудване, подпомагащи растежа им, електронна везна, вакуумираща машина, множество стъклени буркани, съдържащи тревиста маса и полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество на бучки и прах.
Резултатът от изготвената експертна справка показал, че иззетите вещества са 1 824.35 грама марихуана, 1.57 грама кокаин и 0.40 грама екстази.
След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в Софийска градска прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354 а от НК. Те са задържани за срок до 72 часа.
04.08.2022, 13:49 часа
429 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha