От Прокуратурата не възразиха ПП "Продължаваме промяната" да запази името си

От Прокуратурата не възразиха ПП "Продължаваме промяната" да запази името си От "Продължаваме промяната" ще се регистрират като политическа партия с това име след като прокуратурата не възрази на днешното заседание на съда, съобщи БНР. До две седмици се чака и решението на Софийския градски съд.
"Продължаваме промяната" бяха представлявани от Никола Минчев - бившият председател на Народното събрание.
Въпросителната около името отпада, тъй като беше представен документ, че няма проблем "Продължаваме промяната" да бъде регистрирана под това име. С тази марка спечели изборите кметът на Добрич Йордан Йорданов през 2019 г. 
Регистрирането на "Продължаваме промяната" от прокуратурата означава, че ако съдията по делото не намери някакви други проблеми и в рамките на 14-дневния срок постанови партията да бъде вписана в регистъра на политическите партии, прокуратурата няма да обжалва решението пред Върховния касационен съд. Решението ще влезе в сила веднага.
Ако се появи проблем с егистрацията от "Продължаваме промяната" имат и "план Б" - той предвижда да се яви на предсрочните избори на 2 октомври с някоя от партиите мандатоносителки, както го направи на изборите през ноември 2021 г.
Никола Минчев лаконично коментира, че разговори с "Демократична България" за общи листи още не са водени. Това най-вероятно ще се случи следващата седмица.
05.08.2022, 12:39 часа
338 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha