Христо Иванов: „Газпром“ е геополитическо оръжие на Русия

Христо Иванов: „Газпром“ е геополитическо оръжие на Русия Условията, при които беше съставена четиричленната коалиция, се промениха след началото на войната в Украйна. Предложението ни за обща коалиция с „Продължаваме Промяната“ почива на разбирането да има политическа сила, която да поставя условията, а "не да се учи на чии червени линии да угажда". Залогът е много по-голям от социологически проучвания, каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.
Надявам се следващата седмица да има разговори с „Продължаваме Промяната“, каза Иванов.
Трябва да чуем от служебното правителство и президента как оценяват това, че „Газпром“ не е просто търговец, а е "геополитическо оръжие" на Русия. Желанието да се експлоатира енергийната тема е  сериозно предизвикателство. Започва се с опити за плашене на хората, посочи Христо Иванов.
В България има активни граждани, които няма да чакат никой да ги организира, излизат сами. Ако служебното правителство не застане на неутрална позиция спрямо кампанията и не осигури възможно най-добрите възможни доставки за България, а се занимава с участие в кампанията и използва различни проблеми, ще има сериозна гражданска и политическа реакция в България, каза по повод на протеста от петък Иванов.
Очаква се от служебното правителство да е неутрално. Най-разумното поведение е да се съсредоточи върху организирането на изборите и да не се намесва в политическия процес, заяви още Христо Иванов и предложи „да се върнем“ към предложението за конституционна промяна за ограничаване на правата на служебните кабинети.
07.08.2022, 13:44 часа
1105 1
Коментари

Стринка Николинка

07.08.2022, 14:43 часа
А Ти, стринка си "креватно излагаческото" изпълнение на майка ти и баща ти, недоклатен изклесяк такъв.Само дириш ,,ракета носител" та да можеш да влезнеш и в следващият парламет!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha