ЦИК ще определи служебно състава на РИК-Видин

ЦИК ще определи служебно състава на РИК-Видин Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състава на Районна избирателна комисия във Видин, стана ясно на проведените вчера консултации. Те бяха проведени от новия областен управител Огнян Асенов.
Поради липсата на разбирателство, съставът и позициите на РИК-Видин ще бъдат определени служебно от Централнатата избирателна комисия, където ще бъде изпратен протоколът, каза областният управител Огнян Асенов.
"Не успяхте да постигнате съгласие относно състава на РИК-Видин. Във връзка с това документите ще бъдат предадени на ЦИК за назначаване на РИК въз основа на предложенията ви. Още днес, на 7 август, ще изпратя всички материали на ЦИК, а именно, предложенията за състава на РИК, направени от всеки един от вас, протоколът от консултациите и особените мнения, възражения и мотивите на отказалите да подпишат и особените мнения на всеки един от Вас", заяви губернаторът.
13-членна е избирателната комисия, която трябва да организира предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Най-много - 4 са представителите на "Продължаваме промяната", 3-ма ще бъдат номинирани от коалиция "ГЕРБ -СДС", а 2-ма от "ДПС". Останалите квоти попълват по един представител, излъчен от "БСП за България", "Демократична България-Обединение", "Има такъв народ" и "Възраждане".
08.08.2022, 08:30 часа
369 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha