Спор за председател и секретар спъна решението за състава на РИК-Монтана

Спор за председател и секретар спъна решението за състава на РИК-Монтана Парламентарните партии не успяха да договорят разпределението на местата в Районната избирателна комисия за 12 МИР – Монтана. Затова спорните постове на председател и секретар на комисията ще бъдат определени от ЦИК.
За 20-ина минути представителите на партиите декларираха позициите си и приключиха консултациите, без да договорят спорните постове. „Продължаваме промяната” и ГЕРБ /СДС настояха за председателското място, ДПС поиска мястото на секретар, а БСП и „Възраждане” местата на зам.-председатели на комисията.
ГЕРБ/СДС бяха склонни на компромис за председател, но поискаха секретарското място, което пък твърдо продължи да отстоява ДПС.
Номинациите за председател на РИК- Монтана са Цена Димитрова – ПП, Пламка Григорова – ГЕРБ/ СДС и секретар  Румен Гоцов – ДПС.
В РИК – Монтана ще работят 13 души – председател, двама негови заместници, секретар и 9 членове. Четири са местата на ПП, 3 на ГЕР/СДС, ДПС – 2, а ИТН, БСП, ДБ и „Възраждане“ по 1.
08.08.2022, 09:23 часа
576 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha