Черна статистика! Войната по пътищата във Врачанско взе 15 жертви от началото на годината

Черна статистика! Войната по пътищата във Врачанско взе 15 жертви от началото на годината 15 души са загинали в катастрофи на територията на област Враца от началото на годината. Такава е черната статистика на МВР за първите 7 месеца от 2022-ра. Ранените във войната по пътищата са 129. 
За отчетения период във Врачанско са станали общо 370 катастрофи. Данните показват, че най-много от тях са били на територията на общините Враца и Криводол, следвани от Мездра и Бяла Слатина. Според статистиката, най-критичният ден е събота, а най-честата причина за пътните инциденти е несъобразената скорост. Катастрофи настъпват най-често в светлата част на денонощието, като преобладават тези на територията на населените места. 
От посочените данни МВР вади следните изводи: Необходимо е засилено полицейско присъствие в понеделник, както и в петък и събота, когато автомобилния трафик е най-голям интензитет. През почивните дни трябва да се наблюдават транспортните потоци и при необходимост да се регулира движението с цел недопускане на задръствания и тапи на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на областта. Акциите на Пътна полиция трябва да се провеждат основно през деня, във времето от 8 до 21 часа, преимуществено в населените места на  територията на областта и по общинската пътна мрежа. 
За отчетния период са убити 2-ма и са ранени 9 пешеходци. Като причина за настъпването им се посочва, че от страна на водачите на МПС не е налице достатъчна предпазливост към уязвимите участници в движението. От МВР смятат, че водещ фактор е и неправилното движение на пешеходците. 
08.08.2022, 14:05 часа
669 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha