Двама пребиха и обраха дядо в първомайско село

Двама пребиха и обраха дядо в първомайско село Двама мъже застават пред съда за това, че вечерта на 8 август откраднали 370 лв. от 72-годишен жител на първомайското село Искра. Ангел Р. (31) и Румен Р. (43) са задържани за 72 часа с прокурорско постановление. Ако бъдат осъдени, ги грози затвор от 3 до 10 години, съобщават от прокуратурата.
Около 22.30 ч. в понеделник Ангел Р. влязъл в дома на възрастния мъж, който живеел сам, а Румен Р. останал на входа, за да пази. Първият претърсвал къщата за пари, когато пострадалият го осветил с фенер. Ангел го ударил няколко пъти с юмрук в гърба, взел 370 лв. и побягнал. Парите били от пенсията, която мъжът получил предишния ден. Час по-късно след подаден сигнал двамата извършители са били задържани от служители на районното в Първомай.
Във връзка с престъплението днес в кметството на село Искра кмета Тодор Налбантов, прокурор Атанас Илиев, началника на РУ - Първомай гл. инспектор Георги Георгиев, ст. инспектор Жельо Парушев и инспекторът отговарящ за населеното място Петко Палаков са се срещнали с пострадалия мъж, който им благодари за бързото разкриване на престъплението.
10.08.2022, 16:47 часа
650 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha