Над 1000 пожарникари се борят с огнените стихии в Югозападна Франция

Над 1000 пожарникари се борят с огнените стихии в Югозападна Франция Повече от хиляда пожарникари продължават да се борят с големия горски пожар, който изпепели обширна част от борова гора в Югозападна Франция, в регион, който вече беше опустошен от пожари миналия месец, предаде Асошиейтед прес.
Местните власти казаха, че над 68 квадратни километра площи са изгорели от вчера насам в департаментите Жиронд и Ланд. Очаква се температурите в региона да достигнат до 40 градуса днес. Евакуирани са 10 хиляди души, а поне 16 жилища са изпепелени от огъня.
Премиерът на Франция Елизабет Борн и министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен ще посетят евакуираното градче Остенс днес, за да се срещнат с пожарникарите, спасителите, местните власти и доброволците. Дарманен каза, че девет самолета и два хеликоптера са в готовност да се включат в борбата с огъня.
Регионът на Жиронд беше обхванат миналия месец от големи горски пожари, които наложиха евакуацията на над 39 хиляди души, включително местни и туристи.
Франция преживява четвърта гореща вълна през тази година, а правителството предупреди, че държавата се сблъсква с най-тежката суша, откакто се водят подобни статистики.
11.08.2022, 15:07 часа
505 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha