Войната по пътищата в Монтанско: Един загинал и 41 ранени при 70 катастрофи за месец

Войната по пътищата в Монтанско: Един загинал и 41 ранени при 70 катастрофи за месец Един човек е загинал, а 41 са ранени при пътно-транспортни произшествия през юли в област Монтана. Това става ясно от отчета на областната дирекция на МВР за изминалия месец. 
За периода са станали 70 катастрофи, от които 28 са били тежки. В сравнение със същия месец на предходната година, ПТП-тата са били с 4 по-малко.Цифрата на загиналите е една и съща, а ранените са били с 11 по-малко.
През месеца са установени 1 882 нарушения на Закона за движение по пътущата, от които 924 са на скоростните режими. Отново е най-голям броят на нарушителите, неспазили предимство, знаци и сигнали – 219. Следват глобените за нередовни пътни документи и неправилно спиране и паркиране – 184. За неизползване на обезопасителни колани и каски са санкционирани 80 пътници и водачи. 35 е броят на установените водачи, шофирали технически неизправни МПС. Заловените неправоспособни водачи за месеца са 21; водачите, употребили алкохол – 25, употребилите наркотични вещества - 6. Без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ са се движели 20 шофьори. През месеца са глобени и 4-ма пешеходци.
118 са шофьорски книжки са временно отнети за установени нарушения на Закона за движение по пътищата, като 83 са отнети за навлизане след знак при въведена временна забрана за движение извън населените места. На 23 пътни превозни средства е прекратена регистрацията, а 3 са временно спрени от движение. През месеца са образувани 49 преписки по НК и НПК. 
Проведени са 16 специализирани полицейски операции по безопасност на движението по пътищата. Обезпечен е общественият ред при провеждането на 16 масови, спортни мероприятия, митинги и шествия. Издадени са 6 писмени предписания до държавни органи.
 
12.08.2022, 08:40 часа
984 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha