Вижте какво ще бъде времето през уикенда

Вижте какво ще бъде времето през уикенда През нощта срещу събота облачността над западната половина от страната временно ще намалее, но на места главно в планините ще има превалявания от дъжд. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В повечето райони ще бъде тихо. Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.
В събота облачността ще е предимно значителна. Преди обяд на места главно в Западна България, а в следобедните часове на повече места и в останалата част от страната ще има валежи от дъжд, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, докато на запад ще е почти тихо. Максималните температури ще са между 24° и 29°, малко по-високи на места в Горнотракийската низина, в София около 24°.
Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд облачността ще се увеличи и на места главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, преди обяд от север, след пладне - от изток. Максималните температури ще са 27-30°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
В планините ще преобладава облачно време с валежи от дъжд. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад, в масивите от Източна България - от север. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, 2000 метра - около 14°.
В неделя ще бъде предимно облачно, с валежи, на места, главно в Западна и Централна България, временно интензивни и значителни по количество, с гръмотевични бури. Вятърът ще е слаб, от северозапад, временно и ще стихва. Максималните температури ще са от 22°-23° в западните райони до около 30° в източните, където преди обяд ще има и слънчеви часове. В понеделник в Западна България вероятността за валежи намалява, облачността ще е разкъсана, на места и до предимно слънчево, температурите ще са с 3-4 градуса по-високи. В централните и източните райони все още ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, но ще са на по-малко места. 
12.08.2022, 13:08 часа
594 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha