"Монтана" изпусна "Миньор" в Перник, удари на Фудил и Айтов разтресоха гредите

"Монтана" изпусна "Миньор" в Перник, удари на Фудил и Айтов разтресоха гредите "Монтана" и "Миньор" си поделиха точките в дербито на V кръг от първенството на Втора професионална лига. Двубоят на "Стадиона на Мира" в Перник завърши без гол 0:0.
В отсъствието на двама от титулярите в отбрана Иван Михов и Мартин Сандов, които не успяха да се възстановят от измъчващите ги травми, старши треньорът на гостите Антони Здравков бе приинуден да смени схемата, като заложи на 4-2-3-1, с универсалния Владимир Айтов като десен бек.
"Монтана" започна по-активно мача и в 9-та мин. шут от границата на пеналта на младия Ивелин Георгиев премина покрай дясната греда. Играта на домакините бе разпокъсана, а в атака те разчитаха само на високи центрирания, които не затрудниха защитата на монтанци. Гостите действаха компактно и в 32-та мин. бяха близо до откриването на резултата. Тогава Идрисс Фудрил продоля съперник и с удар с левачката насочи топката в ъгъла и само страхотната реакция на вратаря Никола Виденов и напречната греда предотвартиха сигурен гол. Това бе и най-чистата ситуация в мача.
През второто полувреме имаше повече битка на терена. Миньорци обаче често минаваха границата на твърдата игра, а главният съдия Валентин Железов охлади страстите с няколко жълти картона, като изненадващо вдигна повече на футболисти на "Монтана". Елитният рефер спести червен картон на Михаел Орачев. Игралият и на стадион „Огоста“ полузащитник влезе безумно в краката на Даниел Пехливанов, но бе декориран само в жълто.
Монтанци удариха и още една греда. Това се случи в 67-та мин., когато Владимир Айтов засече центриране от дясно, но нямаше късмет и топката се отби от страничната греда и излезе в аут. Малко след това Айтов се контузи, а мястото му на десния фланг на защитата зае нападателя Сергей Георгиев. В добавеното време гол на домакините бе справедливо отменен за нарушение срещу Владислав Цеков-Каската.

Стартови състави:
"Миньор": Никола Виденов, Андреас Васев, Венцислав Василев-кап., Георги Купенов, Михаел Орачев, Емил Ценов, Александър Праматаров, Християн Казаков, Кристиян Слишков, Борис Тютюков, Методи Костов. Треньор: Христо Янев.

"Монтана": Петър Л. Петров, Владимир Айтов, Даниел Стоянов, Димитър Буров, Михаил Минков, Йордан Йорданов-кап., Емануил Личев, Идрисс Фудил, Мехди Уамри, Тони Иванов, Ивелин Георгиев. Треньор: Антони Здравков.

Главен съдия: Валентин Железов.
Асистенти: Янко Чакъров, Петър Балтов.

Стадион на Мира в Перник-600 зрители.
13.08.2022, 22:21 часа
605 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha