Пет милиона души останаха без ток в Югозападен Китай

Пет милиона души останаха без ток в Югозападен Китай

Повече от пет милиона души в югозападен Китай са изправени пред продължителни прекъсвания на електрозахранването, тъй като горещата вълна предизвика криза в доставките на електроенергия, която принуди фабриките да спрат работа.
През последните дни температурите в провинция Съчуан надхвърлиха 40 градуса по Целзий (104 градуса по Фаренхайт), което доведе до увеличаване на търсенето на климатици.
Регионът също така разчита в голяма степен на язовирите за производство на електроенергия, но горещините са довели до пресъхване на язовирите, което изостря недостига на енергия.
Местна енергийна компания съобщи, че Дажоу, град с население 5,4 млн. души в североизточната част на провинцията, ще получава само прекъснати доставки, според The Paper, базирана в Шанхай онлайн медия.
Жителите ще бъдат засегнати от прекъсвания с продължителност до три часа, като при необходимост прекъсванията могат да бъдат удължени, се казва в доклада, цитиран от Dazhou Electric Power Group.
"Натоварването на линиите е твърде голямо" и ще засегне градските райони, както и градовете и селата около Дажоу, пише The Paper.
Фабриките в Съчуан, включително съвместното предприятие с японския автомобилен производител Toyota, бяха принудени да спрат работа, след като правителствени служители заявиха, че ще дадат приоритет на захранването на жилищните райони пред търговските дейности.

17.08.2022, 16:38 часа
394 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha