Най-опасните пътища в област Монтана са второкласните

Най-опасните пътища в област Монтана са второкласните Най-много пътно-транспортни произшествия на територията на област Монтана са се случили на второкласните пътища, съобщи главен инспектор Елвис Иванов, началник сектор "Пътна полиция".
"Така наречените проблемни или опасни пътни участици по принцип такова техническо понятие не съществува, съществува понятието участък с концентрация на пътно-транспортни произшествия. Те се определят ежегодно по определена методика. На територията на област Монтана за последната година са определени такива 15 пътни участъка. Три участъка с концентрация на ПТП-та са на пътища първи клас, 7 на пътища втори клас и 5 броя на пътища трети клас".
От КАТ отчитат и леко увеличение на пътния травматизъм в областта.
"От 1 януари 2022 година до днешна дата на територията на област Монтана са станали 120 броя тежки пътно-транспорни произшествия. Едно уточнение: тежко ПТП се има предвид такова, при което има убити или ранени или значителни материални щети. При тези 120 тежки ПТП-та са загинали 9 човека и 155 са ранени. Всравнение със същия период на 2021 година, броят на ПТП-тата е с 25 повече. Броят на загиналите е с трима по-малко. Броят на ранените е 39 повече. Има значително подобрение по отношение на броя на загиналите", допълва той.
"Моето лично мнение е, че това е отговорност на всички, не само на "Пътна полиция", но и на всеки един управляващ МПС. Най-елементарното нещо, което могат да направят, е да не употребяват алкохол и упойващи вещества и да управляват с разумна скорост. Ако се спазват тези две елементарни неща, значително ще намалее броя ранените и загиналите по пътищата в региона", обърна се той към всички шофьори./БНР
18.08.2022, 11:42 часа
411 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha