След акция в Русе: Иззеха наркотици, фалшиви стоки и цигари /снимки/

След акция в Русе: Иззеха наркотици, фалшиви стоки и цигари /снимки/ Иззеха наркотици, фалшиви стоки и цигари в Русенско, съобщиха от полицията.
На 16 август, на територията на Русе, служители от Първо РУ, Второ РУ сектори ПКП и ПИП при ОД на МВР, съвместно със ССТД и под надзора на прокуратурата е проведена специализирана операция във връзка с противодействие на наркоразпространението, трафика на бежанци, разпространение на акцизни стоки без бандерол и платен акциз и престъпления против интелектуалната собственост.
В хода на операцията са задържани пет лица. При проведените ПСД, изразяващи се в личен обиск, претърсване и изземване на пет адреса и три автомобила са иззети около 3 кг марихуана, прибори за разфасоване и разтегляне, мобилни комуникатори, преносими компютри, парични суми в лева и валута и документация.
При проверка в складово помещение, стопанисвано от търговско дружество със собственик и управител на 43 г. от Русе, са установени голям брой артикули - анцузи, грейки и зимни якета, носещи името и белезите на известни търговски марки.
В помещението също така са установени и 640 къса цигари без поставен акцизен бандерол, които са предадени на служители от ТД „Митница-Русе“. В хода на операцията, същият ден служителите са проверили и адрес в Мартен, където са установени нерегистриран специализиран малък обект за дестилация на алкохол и 300 л. алкохол без платен акциз, собственост на мъж на 51 г.
Иззети са алкохолът и техническите съоръжения за неговото производство. Двама души са повдигнати обвинения и са задържани за 72 часа, а един е с наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“.
18.08.2022, 16:27 часа
430 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha