Модерна инсталация за преработка на био отпадъци вече има във Враца

Модерна инсталация за преработка на био отпадъци вече има във Враца Враца разполага с модерна инсталация за преработка на био отпадъци, съобщиха от общината. 
Зелените и биоразградимите отпадъци от домакинствата ще бъдат преработвани по специална технология до получаването на качествен краен продукт – компост, който е богат на хумус.
Оползотворяването на подобен тип отпадъци ще се извършва в новоизградената Компостираща инсталация във Враца. Съоръжението е с капацитет от 8 000 тона годишно, като то ще обслужва нуждите на над 80 000 жители на общините – Враца и Мездра.
В рамките на проекта са закупени и 574 контейнери, като от тях 444 броя са за Враца – 96 за биоразградими и 348 за зелени отпадъци. Съдовете ще бъдат разположени в жилищните квартали на града и в населените места. Депонирането им ще се извършва с новопроизведени специализирани машини.
Компостът от преработката на зелени отпадъци ще бъде използван за облагородяване на обществени пространства, градини и паркове, а извлечената суровина от биоразградимите – за рекултивация на нарушени терени.
20.09.2022, 15:47 часа
836 1
Коментари

Врачанин

21.09.2022, 12:33 часа
Само с контейнери инсталацията не може да работи. Ако всичко е изпълнено съгласно проекта и има Протокол 16 за обекта, няма как К.К да не се появи за рязане на лентичка за спомен! Има ли обаче конфликт на итереси и недопустими промени на проекта ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha