Враца се включва в кампания за стимулиране на активния начин на живот

Враца се включва в кампания за стимулиране на активния начин на живот Община Враца се присъединява към националната инициатива „Нестле за Живей Активно“, насочена към стимулиране на активния начин на живот и балансираното хранене.
Първото събитие, което ще се проведе във Враца, е „Игри на асфалт“ - включващо дама, федербал, народна топка, футбол, тенис на маса, теглене на въже и „стражари и апаши“. В активностите ще се включат възпитаници на детски и учебни заведения, Младежки център, както и екипът на Превантивно-информационния център. В рамките на събитието представителите на спортните клубове в града ще направят демонстрации за присъстващите. Инициативата ще се проведе пред централния стадион, на 24 септември /събота/, от 9 часа. За участниците са предвидени много награди и изненади.
Кампанията във Враца ще продължи и на 25 септември /неделя/, когато ще се проведе туристически преход до Черепишкия манастир, като групата ще тръгне в 7.50 часа от Автогарата във Враца. За всички желаещи е осигурен безплатен транспорт до село Челопек. Ентусиастите, които искат да са част от инициативата, могат да се запишат за участие в Природозащитен център „Натура“ или на тел. 0887 900 331. В същия ден ще се проведат и тематични игри в селата Згориград, Паволче и Челопек.
На 27 септември /вторник/, в спортен комплекс „Христо Ботев“ ще се проведат функционални тренировки и ще се презентира „Балансираното хранене и здравословния начин на живот“.
Активностите са част от Европейския фитнес ден.
21.09.2022, 10:53 часа
323 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha