Община Георги Дамяново отбелязва празника си с богата програма, вижте я

Община Георги Дамяново отбелязва празника си с богата програма, вижте я Община Георги Дамяново ще отбележи празника си с богата програма, съобщиха от местната администрация. Той традиционно се отбелязва в Деня на независимостта на България 22 септември. 
Трима души ще получат почетния знак на община Георги Дамяново на тържествена сесия на общинския съвет утре. За особен принос към образованието най-високото отличие се присъжда на педагозите Снежана Петкова и Иван Каменов. Д-р Красимира Дионисиева пък ще бъде наградена заради полаганите грижи за здравето на жителите на Георги Дамяново.
Тържествената сесия на общинския съвет в празничния ден ще започне в 11 часа в Народния дом в Георги Дамяново. Час по-рано в Лопушанския манастир „Св. Йоан Предтеча“ ще бъде извършен водосвет.
Програмата ще продължи в 12 часа, когато ще бъдат отбелязани 130 години от рождението на видния български офицер и политик Георги Дамянов, чието име носи в селото. Честванията ще се проведат в къщата му музей в селото. 
В 13 часа ще бъде подредена кулинарна изложба с дегустация на местни ястия. От 14 часа пък ще започне празничната програма с участието на самодейци от читалищата на територията на общината. Точно в 16 часа на сцената ще излязат Ива и Велислава Костадинови, които ще изнесат концерт за жителите и гостите на общината.  
 
21.09.2022, 12:31 часа
657 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha