С развят трибагреник отбелязаха Деня на независимостта в Берковица

С развят трибагреник отбелязаха Деня на независимостта в Берковица С тържествено издигане на националния флаг Берковица отбеляза 114-та годишнина от Независимостта на България.
Гордо разветият трибагреник напомни за събитията от 1908 година, когато на 22 септември България обръща нова страница от съвременната си история.
На тържественото честване присъстваха председателят на ОбС – Берковица Деян Еленков, зам.-кметовете на Община Берковица Спаска Георгиева и Гергана Антонова, секретарят на общинската администрация Биляна Стаменова и други служители, общински съветници и граждани.
В изпълнение на първокласничката Аделина Вачева от 1. ОУ „Никола Вапцаров“ – Берковица прозвуча Вазовото стихотворение „Аз съм българче“, а децата от вокална група „Лачени обувки“, с ръководител Камен Пунчев, изпълниха родолюбиви песни.
В знак на признателност към героизма и саможертвата на всички знайни и незнайни български герои, посветили се на каузата независимостта на България да стане факт, бяха поднесени цветя пред паметника на загиналите във войните и пред паметника на героите от Руско-турската война. 
"Нека бъдем горди, че сме българи и че Бог е отредил за нас едно от най-красивите места в целия свят - България!
Честит празник!", поздравиха от общината.
22.09.2022, 14:22 часа
507 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha