Внимание! Чипсът - на първо място в списъка с опасни храни, причиняващи рак

Внимание! Чипсът - на първо място в списъка с опасни храни, причиняващи рак Един от основните компоненти на здравето е правилното хранене. С храната човек получава различни хранителни вещества и витамини, но има продукти, които могат значително да влошат качеството на живот, да повлияят неблагоприятно на човешкото здраве и да доведат до рак.
Редовната консумация на бързи въглехидрати – захар, пържени и мазни храни, както и преработено месо провокира рак. Лекарят поставя чипса на първо място в списъка с опасни за организма продукти.
"Второто са силно газираните напитки, а третото са месните полуфабрикати. Ако само пържиш месо, не е толкова страшно, колкото ядеш колбаси, суджуци, разни пушени меса и т.н.", казва диетологът, доктор на медицинските науки Алексей Ковалков.
Въпреки неоспоримата вреда на захарта, диетологът не препоръчва да я изоставяте напълно, а да ограничите обема ѝ. Също така си струва да включите бавни въглехидрати в диетата.
Бавни въглехидрати можем да си набавяме ежедневно, защото те се съдържат в редица хранителни продукти – плодове, зеленчуци, пълнозърнести и дори млечни храни. 
22.09.2022, 15:10 часа
337 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha