Маратон в подкрепа на децата с вродени лицеви аномалии ще се проведе във Врачанския балкан

Маратон в подкрепа на децата с вродени лицеви аномалии ще се проведе във Врачанския балкан Бягане с усмивка в подкрепа на децата с вродени лицеви аномалии ще се проведе на 1 октомври по Ботевите пътеки във Врачанския балкан.
Целта на благотворителното събитие е да информира обществото за лечението на това състояние и проблемите на децата и родителите, които се сблъскват с него, обясни Методи Симонов от организаторите.
"Проблемите, от една страна, са административни. В България леченията се покриват само в хирургическата му част, след това са необходими средства за лечението на тези деца, които родителите трябва да заплащат сами. Асоциация АЛА/асоциация лицеви аномалии/ успява да помага на тези родители. Аз се сблъсках с проблема, когато разбрах, че детето ми ще се роди с вродена лицева аномалия. Естествено родителите, които тепърва научват, за състоянието, не знаят как да реагират, накъде да се насочат, така че споделянето на информацията и по-голямо разпространение на информация за това състояние в обществото ще помага на повече хора, които тепърва ще се сблъскат с този проблем".
Между 50 и 100 деца се раждат с вродени лицеви аномалии всяка година у нас, поясни Методи Симеонов.
Благотворителното бягане с усмивка ще стартира на 1 октомври, от 10 часа, пред паметника на Христо Ботев във Враца.
Трасето е с дължина около 24 километра.
Събитието се организира за втора поредна година.



 
23.09.2022, 16:31 часа
880 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha