Служители на РЗИ-Враца излязоха на протест

Служители на РЗИ-Враца излязоха на протест Служителите на Регионалната здравна инспекция във Враца излязоха на протест с искане за по-високи заплати. В момента средното възнаграждение на работещите е около 1000 лв. и не е повишавано през последните 3 години.
„Настояваме за достойно заплащане и индексация със задна дата. Борим се срещу коронавируса, а спряха всички допълнителни финансови добавки за този ни ангажимент. Изнемогваме от работа, защото масово колегите ни започнаха да напускат и живеем, едва покривайки ежедневните си разходи с тези ниски заплати“, споделиха протестиращите.
Дългогодишни служители пък изразиха притесненията си, че заради ниските възнаграждения, които получават са обречени на ниски пенсии.
През целия ден работещите в здравната инспекция ще носят протестни ленти. Исканията им ще бъдат входирани до президентството и Министерство на здравеопазването.
Ако до края на седмицата няма реакция на изпълнителната власт по отношение на възнагражденията им, служителите от РЗИ се готвят за протест пред здравното министерство.
26.09.2022, 15:23 часа
1019 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha