"Монтана" загуби с 0:1 гостуването на "Марица" в Пловдив /снимки/

"Монтана" загуби с 0:1 гостуването на "Марица" в Пловдив /снимки/ Без двама от титулярните си защитници - Мартин Сандов и Михаил Минков, които изтърпват наказания, отборът на "Монтана" бе надигран с 1:0 в Пловдив от "Марица" в първата среща от XI кръг на първенството на Втора лига.
Това бе първата загуба за монтанци на чужд терен от началото на сезона, четвърта общо в шампионата и трета за новия старши треньор Ферарио Спасов - след 1:3 от "Дунав" (Русе) и 1:2 от "Марек" за Купата на България дошла след продължения.
Домакините поведоха в 8-та мин., когато след центриране от ляво на Илиян Йорданов капитанът на монтанци Иван Михов скочи във въздуха и отклони леко топката, но тя попадна право в краката капитана на "Марица" Валери Домовчийски и той с мощен удар с левия си крак не остави никакъв шанс на вратаря Петров. В края на първото полувреме принудително играта напусна Иван-Йоанис Атанатос, което доведе и до промяната в схемата и "Монтана" заигра с четирима в защита – Айтов отдясно, Михов и Ганев в средата и Буров от ляво.
След почивката старши треньорът на гостите направи още две смени като в игра влязоха Идрис Фудил и Хади Бентебал. Именно последният можеше да изравни резултата само две минути след като се  появи в игра, но ударът му премина покрай дясната греда.
До края на мача монтанци упражниха натиск, владееха повече топката, но стигнаха само до още една опасна ситуация пред вратата на домакините. Това се случи в 69-та мин., когато Димитър Буров стреля силно, но вратарят Илия Николов изби.
Старши треньорът на "Монтана" Ферарио Спасов бе разочарован след края на мача в Пловдив.
„С един точен  удар "Марица" спечели тази среща. Допуснахме леко да ни отбележат, макар че през седмицата тренирахме подобни ситуации. Мачът бе равностоен. През второто полувреме имахме инициативата, но нямаше как да изравним след като не отправихме опасни удари. В атака не разкриваме истинските си възможности. Имаме идея до наказателното поле, но там явно нещо ни куца, а явно ни липсва и класа. Не съм си мислил, че мога да стартирам с три поредни загуби, но е факт. Никак не е добро положението на отбора, но това са футболистите, с които разполагаме. Трябва още в следващия мач да се върнем на победния път“, заяви Спасов след края на двубоя.

"Марица" (Пловдив) – "Монтана" 1:0

"Марица": Илия Николов, Мартин Газиев, Георги Иванов, Димитър Аврамов, Илиян Йорданов (64-Петър Атанасов), Валери Домовчийски-кап. (90-Айкут Янъков), Веселин Марчев, Сали Садъков (46-Милен Танчев), Радослав Апостолов, Симеон Вешев, Станислав Маламов (77-Йордан Пейчинов). Треньор: Николай Димитров.

"Монтана": Петър Л. Петров, Владимир Айтов, Иван Михов-кап., Димитър Буров, Иван-Йоанис Атанатос (38-Стефан Каменов), Петко Ганев, Йордан Йорданов, Димитър Пройчев (46-Идрисс Фудил), Мехди Уамри, Владислав Цеков (46-Хади Бентебал), Тони Иванов (69-Борислав Дамянов). Треньор: Ферарио Спасов.

Голмайстори: Валери Домовчийски (8).

Главен съдия: Любослав Любомиров.
Асистенти: Стоян Стоянов, Петър Рангелов.

Жълти картони: Петко Ганев, Хади Бентебал (Монтана).

Стадион: „Марица”-200 зрители.
 
30.09.2022, 10:38 часа
464 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha