Какво се случва, ако жената има по-голямо желание за секс от мъжа?

Какво се случва, ако жената има по-голямо желание за секс от мъжа? Сексуалните проблеми и въпроси отдавна не спадат в категорията „табу”. Всъщност, ние живеем в свят, в който сексуалността, освен че „дебне отвсякъде”, е движеща сила и дори продукт. Отдавна се е наложила и идеята, че мъжете винаги са готови за плътски удоволствия, докато жените не съвсем.Замислете се само колко филми и реклами сте гледали, в които нежната половинка страда от досадно главоболие? Разбира се, в реалния живот това съвсем не е така и се оказва, че една от сферите, в които семействата имат най-много проблеми, е именно сексуалната. За всеобща изненада, при голям процент от двойките съществува проблем, свързан с ниското либидо на мъжа. Ако това ви звучи познато, значи по-добре прочетете следващите редове.

Понякога се чувствате луди, затова че имате нужди
Макар да знаете, че желанието за секс е съвсем здравословно и нормално, през главата ви не спират да преминават налудничави мисли, че нещо не е наред с вас. Това се дължи на факта, че обществото не спира да класифицира жените с по-високо либидо като „нимфоманки”, докато при мъжете съвсем не съществува подобен проблем. Спокойно, хормоните ви са си съвсем наред, както и вие самите.

Винаги се стига до идеята, че „проблемът си е ваш”
Ако някога сте се опитвали да разговаряте с партньора си относно вижданията ви за честотата на сексуалните преживявания, то най-вероятно сте се сблъскали с гореспоменатата фраза. Един уважаващ себе си мъж приема като обида и тежък удар по достойнството дори най-елементарния и безобиден въпрос на тази тема. Не забравяйте, че представителите на силния пол имат нужда да се чувстват като „ловци” и най-добре се опитайте да ги провокирате с действия и секси бельо, а не с думи и въпроси.

Компромисът като единствено решение
Успешните връзки се основават най-вече на взаимни компромиси. Може би си мислите, че и в случая това ще оправи нещата. Но наистина ли искате компромис със секса? Няма нищо по-лошо от това да „преговаряте” с мъжа си за малко внимание. Да, той може да работи до късно, за да изхранва семейството, но вие преди всичко сте жена – не го забравяйте!

Започвате да се измъчвате от въпроси
Един от неизбежните „странични ефекти” на това да имате по-високо либидо от мъжа си. Разбира се, всеки човек има лоши дни и 2-3 пъти липса на желание от негова страна не бива да се превръщат в проблем. Но ако виждате, че искрата е започнала да угасва, съвсем нормално е да започнете да си задавате някои въпроси – дали има друга, не ме ли харесва вече, да не би да съм напълняла, сърди ли се за нещо. Най-добре седнете и поговорете с половинката си, за да изясните ситуацията.

Отразява се пагубно върху самочувствието ви
Липсата на достатъчно секс може да ви направи нервни и раздразнителни, но на по-дълбоко емоционално ниво влияе и върху женското ви самочувствие. Приемете, че вие сте достатъчно зряла и сексуално осъзната жена и знаете от какво имате нужда. Не трябва да се съмнявате дори за миг в това, което сте! Ако човекът до вас не може да го оцени, по-добре насочете мислите си в друга насока и преосмислете връзката си.
07.10.2022, 10:00 часа
751 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha