Жертвите на урагана Иън вече са 85

Жертвите на урагана Иън вече са 85 Броят на загиналите от урагана Иън вече надхвърли 80 души, съобщава "Ройтерс".
Възстановяването от причинените щети във Флорида и Северна и Южна Каролина вероятно ще струва десетки милиарди долара.
Очакваше се броят на жертвите да продължи да расте, тъй като наводненията се отдръпнаха и спасителните екипи получиха достъп и до райони, които бяха откъснати от външния свят.
Потвърдени са най-малко 85 смъртни случая вследствие на бурята, след като в сряда Иън връхлетя брега на Персийския залив на Флорида с катастрофалната сила на ураган от четвърта категория с максимални постоянни ветрове от 240 км/час.
Всички загинали, с изключение на четирима души, са отчетени във Флорида. 42 от жертвите са от крайбрежния окръг Лий, който понесе тежестта на бурята, когато тя достигна сушата, а 39 смъртни случая са докладвани в четири съседни окръга.
Над 700 000 предприятия и домакинства останаха без електричество вчера следобед само във Флорида, където повече от 2 милиона потребители останаха без ток през първата нощ на бурята.
Застрахователите се готвят за между 28 и 47 милиарда долара искове за това, което може да се окаже най-скъпата буря във Флорида след урагана Андрю през 1992 г., според американската компания за данни и анализи на имоти CoreLogic.
03.10.2022, 14:16 часа
1936 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha