Цените на петрола се увеличиха заради очаквания за намаляване на добива

Цените на петрола се увеличиха заради очаквания за намаляване на добива Цените на петрола се повишиха във вторник, тъй като очакванията, че картелът на страните производителки ОПЕК+ може да намери съгласие за по-сериозно намаляване на добива на суров петрол, когато се събере на заседание в сряда, надделяха над опасенията за развитието на глобалната икономика, предаде Ройтерс.
Фючърсите на референтния сорт за Европа Брент от Северно море се покачиха с 47 цента, или 0,5 на сто, до 89,33 долара за барел към 6 часа сутринта българска време. Вчера котировките се повишиха след като поскъпнаха с повече от 4 процента в предишната сесия.
Фючърсите на Американския лек суров петрол се повишиха с 31 цента, или 0,4 процента, до 83,94 долара за барел. Цената на суровината се повиши с повече от 5 процента в предишната сесия, което бе най-голямото му дневно увеличение от май.
Вчера цените се повишиха поради подновените опасения относно ограниченото предлагане. Инвеститорите очакват Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и нейните съюзници, известни общо като ОПЕК+, да съкратят добива с повече от 1 милион барела на ден на първата си среща "лице в лице" от 2020 г. насам.
04.10.2022, 14:55 часа
393 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha