Костадин Костадинов опита да прогони журналисти от пресконференция

Костадин Костадинов опита да прогони журналисти от пресконференция Окуражен от по-високите си изборни резултати, лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов реши, че е дошло времето да започне да се разправя с медиите, които не му харесват.
Атаката си Костадинов започна на пресконференция в БТА, на която беше поканил журналистите, за да коментира изборните резултати и политическата ситуация в страната след вота. Опитът му се провали, но е обезпокоителен признак за отношението на политиците към медиите в бъдеще.
Още в самото начало на брифинга вождът на националистите неочаквано обяви, че сред репортерите е забелязал такива от редица медии, с които не иска да разговаря. И изреди забранителен списък: "Капитал", "Дневник", "Клуб Z" и други подобни метастази." Той обвини медиите, че "изкривяват общественото съзнание", и ги засипа с обиди. Накрая нареди на журналистите им да напуснат залата, в противен случай заплаши да разтури събитието.
Репортерите отказаха, както и би трябвало да постъпят. "Не желаем да стоим в една стая с вас!", продължи да упорства Костадинов, който беше заобиколен от другите членове на партийното ръководство.
Като видя, че няма да му се получи, той се опита да въвлече и домакините си от БТА във враждата си със журналистите. Той поиска от представителите на агенцията да "освободят залата", като така на практика искаше да ги насъска срещу колегите им репортери. И тук обаче се сблъска с твърд отказ.
След като му стана ясно, че няма да се получи неговото, Костадинов наистина стана и напусна. За капак на всичко се опита да скара и журналистите помежду им, като им каза: "За това нещо (провала на пресконференцията - бел.а.) може да съдите вашите т.нар. колеги."
05.10.2022, 12:07 часа
691 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha